Predstavnici CIPTima učestvovali su na 2. naučno-stručnom skupu „Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu“ koji je održan 17. maja, u hotelu M u Beogradu.

Naučno-stručni skup „Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu“ nastao je sa ciljem da se kroz periodičnu razmenu praktičnih iskustva, istraživačkih rezultata i ideja stvori mogućnost za bolje povezivanje teorije i prakse, odnosno obrazovnih institucija i privrednih subjekata, kako bi se na tom temelju unapredio program obrazovanja saobraćajnih inženjera u skladu sa potrebama savremenog društva.

Predstavnici CIPTima su na skupu izložili stručni rad na temu „Primer dobre prakse – Tehničko regulisanje saobraćaja na državnim putevima kroz naselja na teritoriji opštine Smederevo“ sa ciljem da ukažu na glavne specifičnosti projekta tehničkog regulisanja saobraćaja i osnovne prednosti primenjenih projektatnskih mera kojima bi se povećala bezbednost učesnika u saobraćaju, ali i mobilnost nemotorizovanih korisnika na ulicama u naseljima na teritoriji opštine Smederevo.