Deonica autoputa „Miloš Veliki“ od Novog Beograda do Surčina, puštena je u redovnu eksploataciju.
Ova deonica je od izuzetnog značaja za sve građane grada Beograda, jer će biti najbrža veza sa autoputem „Miloš Veliki“, što će korisnicima omogućiti da se iz Vojvođanske ulice i Ulice dr Ivana Ribara na Novom Beogradu direktno uključe na autoput „Miloš Veliki“, umesto dosadašnjeg ulaska preko dela autoputa Beograd – Zagreb.
Izgradnjom ove deonice dužina vožnje se skraćuje za oko 10 km, što direktno utiče na smanjenje vremena putovanja, smanjenje saobraćajnog opterećenja postojeće infrastrukture, potrošnju energije, energetsku efikasnost saobraćajno- transportnog sistema itd.
Deonica Novi Beograd – Surčin je dužine oko 7,9 km i projektovana je za brzinu od 80 km/h. Ima dve kolovozne trake (svaka sa po tri saobraćajne trake), razdelni zeleni pojas, obostrano ivično zelenilo, obostrane pešačke i jednu biciklističku stazu. Što se tiče objekata, na trasi su izgrađena četiri mosta i dva nadvožnjaka.
Saobraćajni institut CIP izradio je kompletnu tehničku dokumentaciju (IDR, IDP, PGD, PZI) za ovu deonicu. Izgradnjom ove deonice sve smo bliži kraju izgradnje autoputa „Miloš Veliki“ – jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Republici Srbiji.