štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Glavni projekat sportskog centra Fudbalskog Saveza Srbije - Stara Pazova

Godina realizacije: 2009

videoMali

Sportski centar Fudbalskog Saveza Srbije je komleks namenjen za treninge i pripreme fudbalskih reprezentacija Srbije, a projektna dokumentacija je obuhvatila sledeće sadržaje: 

  • Objekat spratnosti P+1 u centralnom delu kompleksa sa glavnim ulazom, ulazom za transfer sportista i ekonomskim ulazom. Centralni hol sa recepcijom i internet kafeom se prostire kroz obe etaže objekta. U njemu se nalaze vertiklne komunikacije: stepenište i lift, kao i ulazi u tri dela objekta.

  • Smeštajni deo organizovan u dva povezana dvoetažna trakta sa 34 dvokrevetne sobe i 2 apartmana po etaži i sa posebnim, kontrolisanim ulazom za transfer sportista, stepeništem i rum-servisom.

  • Blok uprave se nalazi uz centralni hol. U prizemlju je smešten restoran sa kuhinjskim blokom, sala za pres konferencije i aperitiv bar. Administrativni deo je na spratu i u okviru tog dela je višenamenska sala za stručne skupove, edukacije, i sl.

  • Sport servis je organizovan u smislu priprema i obavljanja sportskih aktivnosti, rekreacije i rehabilitacije sportista, a čine ga: medicinsko - rehabilitacioni sadržaji - ordinacije, hidro i elektro terapija, kao i prostori za masažu, teretana, spa centar sa saunom, zatim svlačionice, ekonomat i ostave. Preko centralnog hodnika sport servisa ostvarena je veza sa zatvorenim i otvorenim sportskim terenima.

  • Višenamenska sportska dvorana direktno povezana sa sport servisom.

  • Tehnički, prateći i pomoćni prostori sa nezavisnim ulazima, trafostanica, gasna podstanica, dizel agregat, magacini i radionice smešteni uz višenamensku salu i neophodni za kvalitetno funkcionisanje kompleksa. 

Ukupna površina objekta je oko 11000 m2.

U kompleksu su predviđena i: četiri fudbalska terena, dva trenažna boksa sa prirodnom travom i dva fudbalska terena sa veštačkom travom.

SPORTSKI CENTAR FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE biće jedan od najsavremenije opremljenih fudbalskih centara u Evropi, koji će sportistima pružiti najkvalitetniji nivo usluga kako u pogledu udobnog smeštaja tako i u pogledu raznovrsnih sportskih i rekreativnih aktivnosti.

 

Glavni projekat tribina u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi

 

Objekat tribina projektovan je kao 3. faza izgradnje, tj. nastavak 1. i 2. faze izgradnje kompleksa Sportskog centra Fudbalskog Savez Srbije u Staroj Pazovi na K.P. 4810/1 K.O. Stara Pazova.

Objekat tribina je kapaciteta 2453 sedećih mesta projektovanim u 15 redova, 5 mesta za osobe sa posebnim potrebama, 65 mesta u VIP loži i 58 mesta u loži za novinare, površine pod tribinama oko 2.300 m2.

Pri materijalizaciji objekta primenjeni su trajni i tehnološki  savremeni materijali. Izbor materijala je u skladu sa tehnološkim zahtevima, važećim propisima i standardima za datu vrstu objekta.

Projektom su predviđene sve potrebne instalacije za ovu vrstu objekta.

 

povratak