Pošalji prijatelju

Железничка инфраструктура

У Саобраћајном институту ЦИП урађени су пројекти свих железничких пруга и чворова бивше Југославијe, односно 2.919 километара пруга изграђених после II светског рата међу којима су: Сарајево - Плоче, Гостивар - Кичево, Бродице - Мајданпек - Бор, Лупоглав - Шталије, Метохија - Призрен, Чачак - Пожега и Београд - Бар, као и пруге и станице у оквиру чворова Београд, Нови Сад, Ниш, Суботица, Косово поље, Подгорица, Бар, Скопље, Загреб, Сарајево, Љубљана, Сплит, Плоче, Винковци и др.

После 2000. године урађени су пројекти реконструкције и модернизације пруга на паневропском коридору X, а чију је реализацију финансирала Европска Инвестициона Банка (ЕIB).

За потребе финансирања од стране Европске Банке за обнову и развој (ЕBRD) урађена је техничка документација за набавку 770 нових теретних кола и потподног струга за обраду точкова у ранжирној станици "Макиш".

Урађени су и Главни пројекти реконструкције и подизања нивоа осигурања за више од 40 путних прелаза на мрежи пруга ЈП "Железнице Србије".

Завршени су Идејни пројекти електрификације, сигнализације и телекомуникације пруге "Београд Центар" - Панчево - Вршац - граница са Румунијом.

Главне пројекте за комплетну модернизацију и електрификацију пруге Никшић - Подгорица у Црној Гори урађени су у Саобраћајном институту ЦИП и изградња је у току.

Комплекс "Шарганска осмица" је пројектован у Саобраћајном институту ЦИП и обухватао је обнављање пруге уског колосека, израду нових станичних зграда и коначишта, као и техничке инфраструктуре.

Саобраћајни институт ЦИП је спреман и ради документацију за модернизацију пруга Београд - Бар и Панчево - Вршац, а посебно железничких чворова Београд, Ниш, Нови Сад, Суботица и Панчево.

Повратак