štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Реконструкција северне трибине стадиона РАЈКО МИТИЋ

15. 10. 2017

Након 54 године од изградње Стадиона Црвене звезде, у то време Маракане, а сада Стадион „Рајко Митић“, донета је одлука да се изврши његова реконструкција.

Идејним решењем, које је израдио Саобраћајни институт ЦИП обухваћен је приступ из Улице Љутице Богдана са платоом иза северне трибине. Планирано је спољно уређење око 2.300m2, док је реализација могућа у две фазе.

Пројектом је предвиђено да се формира и нагласи пешачки приступ трибинама и да се обезбеди насип на коме се налазе сам стадион и ободне конструкције. Замисао је и да простор на најнижем нивоу помоћних терена буде у функцији спортске сале. Истовремено изградиће се безбеднија и квалитетнија пешачка промененада, која ће бити најкраћа пешачка веза између Дедиња и Вождовце, од Улице Љутице Богдана до Булевара ослобођења, са изузетним погледом на Врачарски плато.

Широко степениште биће уоквирено жардињерама са елементима који упућују на симболику клуба (препознатњиве боје Црвене звезде, борови и јеле, као и друга обележја Клуба).

Наш највећи стадион новим изгледом, уз функционалност коју ће добити, може постати још један од симбола наше престонице, на радост свих београђана, посебно навијача, као и групе ватрених навијача Црвене звезде у пројектантском тиму ЦИП-a.